ad

se

27 Haziran 2014 Cuma

Outlook "ek boyutu izin verilen sınırı aşıyor" Hatası ve Çözümü

Bu hatayı, Outlook 2010'da Internet e-posta hesapları için 20 megabayt (20480 KB) boyutunda varsayılan ek boyutu sınırlaması olduğu için alırsınız. Bu sınırlamayı aştığınızda karşıya yüklemeye çalışmasını engeller. 20 megabayt (MB) boyutundan daha fazla olan tek bir ek veya toplam boyutu 20 MB'den fazla olan birkaç ek de olsa bu sınırlama geçerlidir.




Microsoft'un sitesinde bulunan  2 tane çözüm yolunu detaylandırarak bu yazıda paylaşacağım. İlk yöntem için bilgisayarın admini sizin olmanız lazım.Yani şirket bilgisayarında yetkiniz yoksa ikinci yöntemi seçmeniz gerekir.


Varsayılan ek sınırlamasını değiştirme adımları, Outlook 2010 ile kullanmakta olduğunuz e-posta hesabının türüne bağlıdır.

Çözümler Kayıt defterini değiştirerek çalışmaktadır. İşlem öncesi yedeklemeyi unutmayın. Sorun oluşması durumunda kayıt defterini nasıl geri yükleyeceğinizi bildiğinizden emin olun. Kayıt defteriniyedekleme, geri yükleme ve değiştirme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın: 

322756 Windows XP ve Windows Vista'da kayıt defterini yedekleme ve geri yükleme

Internet e-posta hesabı (POP3, IMAP, HTTP)

Bu sorunu sizin adınıza gidermemizi isterseniz "Benim adıma düzelt" bölümüne gidin. Bu sorunu kendiniz gidermek için "Kendim düzeltmek istiyorum" bölümüne gidin.

Benim adıma düzelt

Bu sorunu otomatik olarak düzeltmek için, Bu sorunu düzelt düğmesini veya bağlantısını tıklatın. Dosya Yükleme iletişim kutusunda Çalıştır'ı tıklatın ve Düzelt sihirbazındaki adımları izleyin.
Bu sorunu düzelt
Microsoft Fix it 50510

Not Bu sihirbaz yalnızca İngilizce olabilir; ancak otomatik düzeltme, Windows'un diğer dil sürümleri için de kullanılabilir.

Not sorun olan bilgisayarda değilseniz, Düzelt çözümünü bir flash sürücüye veya CD'ye kaydedin ve sonra sorunun yaşandığı bilgisayarda çalıştırın.

Kendim düzeltmek istiyorum

Outlook 2010'da bir Internet e-posta hesabının varsayılan ek sınırlaması boyutunu kendiniz değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Outlook'tan çıkın.
  2. Regedit(Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni) başlatın. Başlat > araya regedit yazın
  3. Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarlarından birini bulup seçin:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences
    Not Bu yol bulunmuyorsa yolu kayıt defterinde el ile oluşturun.
  4. Bu alt anahtarın altına aşağıdaki kayıt defteri verilerini ekleyin. sağ tıklayın >yeni>DWORD seçin

  1. Değer türü: DWORD Üsttekini yaparsanız zaten değer türü DWORD olur bir sağ tık yeniden adlandıra alttaki ismi verin. sınırlandırma isterseniz çift tıklayıp boyut sınırlandırması yapabilirsiniz.
    Değer adı: MaximumAttachmentSize
    Değer verisi: İzin verilen toplam ek boyutu üst sınırını belirten bir tamsayıdır. Örneğin, 30 MB boyutunda bir sınırlama yapılandırmak için 30720 (Ondalık) değerini belirtin.
    Notlar
    • Ek sınırlamasını yapılandırmak istemiyorsanız sıfır (0) değerini belirtin.
    • Varsayılan 20 MB boyutundan daha az bir sınırlama yapılandırmak istiyorsanız 20 MB'den daha küçük bir değer belirtin.
  2. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın
  3. Outlook'u başlatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder