ad

se

20 Haziran 2014 Cuma

Amazon'un Yeni Telefonu: Fire Phone

Amazon.com Inc CEO'su Jeff Bezos Çarşamba günü 3-D görsel teknolojiye sahip Fire Phone cihazını Seattle'da tanıttı.

Bezos Fire Phone'un 4.7 inçlik ekranı ve 13 megapiksel kamerası olacağını duydurdu. Fire Phone kullanıcıları aynı zamanda Amazon Cloud hizmetinden yararlanarak sınırsız fotoğraf kapasitesine sahip olacak. Fire aynı zamanda kıs bir süreliğine Amazon'un bedava Prime üyeliğiyle birlikte gelecek.

                                                                          @wsj.com

Fire Phone'un 25 Temmuz'da piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Bezos toplantıda Fire Phone'un kullanıcıların ekrandaki öğeleri daha kolay incelemelerini sağlayan "dinamik perspektif" adı verilen teknolojiyi tanıttı. Bezos bu fonksiyonun haritayı kullanırken, internette kıyafet alışverişi yaparken ve cihazda kitap okurken nasıl çalıştığını gösterdi. Eğer telefon belirli bir yöne eğilirse kullanıcı ekranda neyin engellendiğini görebiliyor.

Ek olarak Bezos Fire Phone'un şarkılar ve TV dizileri de dahil olmak üzere ürünleri bar kodlarından ve diğer bilgilerden tanımlayabilecek Firefly isimli bir özelliğe sahip olacağını belirtti.

Bezos Amazon'un Firefly'ın üstüne uygulamalar üretilmesi için geliştiricilere yazılım geliştirme seti sunacağını ifade etti.

Fire Phone canlı teknik destek alabileceğiniz Mayday özelliği gibi Kindle tabletlerde bulunan özellikleri de içinde barındıracak.

Cantor Fitzgerald analisti Youssef Squali Amazon'un Apple, Samsung ve LG'nin hükmettiği piyasaya girecek olmasına rağmen Fire Phone şirket için önemli bir adım olduğunu belirtti.

"Bu Amazon'un mobil hizmetlerini genişletmesine ve şirketin mobil müşterileri daha etkili bir şekilde çekmesine olanak sağlayacak," diyen Squali, "Aynı zamanda bu hamle Amazon'un kendi dijital içerik ekosistemini oluşturup dijital ürünlerin önemli bir tedarikçisi olma yolunda Apple ve Google ile yarışmasına yardımcı olacak," diye ekledi.

AT&T Inc. Fire Phone'un operatörü olacak. Telefonun 199.99 dolara 32 GB'lik ve 299.99 dolara 64 GB'lik olmak üzere iki yıllık kontratla sunulan iki modeli bulunuyor.

Tanıtımdan sonra Amazon hisseleri yüzde 2.7 yükselerek 334.38 dolardan kapandı.
Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001424052702303580504579633654177813792.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder