ad

se

15 Aralık 2020 Salı

Trendyol Satıcı Puanı Nedir? Satıcı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Trendyol satıcı puanı nedir?

Satıcı puanı, performans göstergeleriniz ve müşterilerimizin değerlendirmelerine göre oluşan bir hesaplamadır. Satıcı puanı aslında sizin kimliğinizdir.

Trendyol satıcı puanı nasıl hesaplanır?

Performans göstergeleri, zamanında gönderim, tedarik edebilme, iade oranı ve müşteri ürün ve satıcı puanlaması gibi göstergeler baz alınarak hesaplanır.

Satıcı puanı ne zaman hesaplanmaya başlar?

İlk 1 ay ve 20 sipariş oluştuktan sonra satıcı puanınız hesaplanmaya başlamaktadır.



Trendyol satıcı puanı ve ürün değerlendirmeleri neden önemlidir?

Trendyol'da müşteri detaylı ürün ararken fiyattan sonra dikkat ettiği 2 önemli nokta vardır. Bunlar, sol tarafta bulunan Ürün değerlendirmesi ve 9 Puan Üzeri Satıcılar seçenekleridir. Müşteriler ürün seçme  ve satın alma aşamasını kolaylaştırmak için listeden bu iki seçeneği işaretleyebilir. 

Ürün değerlendirme kısmı ise satıcının kimliğinin detay kısmıdır. Müşteriler satıcıdan çok diğer müşterilerin hikayesine güvenir.  Ürün değerlendirmelerinde, yorumlardan yola çıkarak nasıl bir satıcı olduğunuz, ürününüzün uygunluğu, başarısı, resim ve ürün uyumu, açıklamaların yeterliliği, iade, satış aşamasında destek, gönderim hızınız gibi birçok kriter hakkında bilgi sahibi olup, size güvenir siparişi oluşturur. 



Satıcı puanımı hangi metrikler etkilemektedir?

Trendyol, ortalama kargoya teslim süresi, tedarik edememe, iade ve ürün puanları satıcı puanınızı ve satış performansınızı etkilemektedir.

Satıcı puanınızın nasıl hesaplandığını öğrenmenizi sağlayacak eğitim için  buraya   tıklayabilirsiniz. 

Görsel:2. freepik.com created by upklyak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder