ad

se

12 Aralık 2020 Cumartesi

Kargoda 9 Haneli Adres Koduna Geçiliyor

Milliyet gazetesindeki Önder Yılmaz'ın haberine göre kargo şirketlerinin adres bulunamama karmaşası, adresteki sokak değişiklikleri yüzünden kargoların geri dönmesi durumuna çözüm için 9 haneden oluşan adres koduna geçiliyor. 


PTT de alt yapısı tamamlandığı söylenen hizmetin, diğer kargo şirketlerinin de faydalanması için BTK görüşmelerini sürdürüyor.  Bu kodun avantajı sizden ayrı yapılan adres değişiklerini adres koduna karşılık olarak sistemde güncellemesidir. Uygulama devreye girince e-devlet üzerinden kodlar alınabileceği söyleniyor

İleride İngitere'de olduğu gibi bu kodla diğer kurumlarda da işlem yapılabilecek şekilde geliştirilebilme durumu da hem müşteri hem de çalışan açısından kolaylık olacaktır.Kodu girdiğinde uzunca adres yazma zorluğundan kurtulacak ve işlemlerin kolaylaşması sağlanacaktır. 

1 konuda PTT hala kağıt formda defalarca sistemine işlediği bilgileri hem kargo gönderene hem de gişedeki memuruna doldurtuyor. Bu konuda da sadece adres kodu verip, göndereceğimiz kişinin adres kodu dışında bir şey yazmadan o kişinin adres,tel bilgilerinin de sistemde olması işleri kolaylaştırır,gereksiz kuyrukları önleyecektir.

Pic:freepik



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder