ad

se

20 Şubat 2014 Perşembe

Nokian Tyres, Tuşa Basınca Çivileri Açılan Kış Lastiği Geliştirdi

Finlandiya merkezli önemli lastik üreticilerinden Nokian Tyres, dünyanın üzerinde çivi yerine kapatılabilen çıtçıt barındıran ilk kış lastiğini geliştirdiğini duyurdu.


Özellikle yoğun kar yağışı alan noktalarda kullanılan çivili kar lastiklerine, kar miktarının azaldığı kuru asfalt üzerinde hızlı şekilde yıpranmaları ve yüksek ses çıkartmaları nedeniyle sürücüler tarafından çok fazla sıcak bakılmaz. Bu sorunun çözümü için yeni bir lastik geliştiren Nokian Tyres, lastik üzerine klasik çiviler yerine "çıtçıt" olarak nitelendirilen parçalar yerleştirmiş durumda.

 Karlı ya da buzlu alana yaklaşıldığı zaman araç içerisinden verilen bir komut (Tuş / Buton) ile dışa doğru genişleyen bu çıtçıt birimleri, normal asfalta gelindiği zaman da yine sürücü tarafından kapatılabiliyor ve böylece oldukça kullanışlı bir yapı elde edilmiş oluyor. Özellikle buzlu bölgelerde yüksek yol tutuşu vaat eden bu yeni teknik, şimdilik konsept aşamasında olsa da belirtildiği kadarıyla aktif olarak çalışma gösterebiliyor.
Ticari kullanım süreci hakkında bilgi bulunmayan dünyanın ilk çıtçıtlı kar lastiği hakkında hazırlanan açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Kaynak:(NK) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder