ad

se

15 Temmuz 2021 Perşembe

UDF Dosyası Nasıl Açılır?

UDF Dosyası Nedir?

UDF uzantılı dosyalar Adalet Bakanlığı'na ait olan veri tabanına kayıtlı olan bir dosya türüdür. UDF dosyalarını açabilmek için UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) sitesindeki programı indirmeniz gerekmektedir.

UYAP Nedir?

"UYAP;  Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ile dış birim entegrasyonunu sağlayan ve e-Dönüşüm sürecinde e-Adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir."


 UYAP  Adalet Bakanlığı ve ulusal yargı ağı birimleri arasındaki iletişim ve koordinasyonu sağlamaktadır.  Bu sistem ile elektronik ortamda tüm yargısal faaliyetler gerçekleştirilmek, bürokratik prosedürler in azaltılması hedeflenmiştir. 

Bu sistem ile sadece yargı birimleri çalışanları değil vatandaşlar da kendisini ilgilendiren hukuki süreçleri UYAP üzerinden takip edebilmektedir.

"UYAP kapsamında, bilgi ve belge alış verişini elektronik ortama taşımak için diğer kurum ve kuruluşların bilgi sistemleriyle entegrasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede idarî ve yargısal süreçte mükerrer yapılan işlemlerle gereksiz uygulamaları, ara süreçleri ortadan kaldırmakta, sürat ve kolaylıklar sağlayarak, iş yoğunluğunu azaltmakta ve personel açığından kaynaklanan sıkıntıları en aza indirmekte, posta ve kırtasiye gibi masraflardan tasarruf sağlamaktadır."

UDF Dosyası Nasıl Açılır?

1- UYAP resmi sitesine  https://www.uyap.gov.tr/  girdikten sonra aşağıda 
UYAP Editör butonuna tıklayın ya da https://www.uyap.gov.tr/Uyap-Editor linkine

2- Açılan sayfada cihanızda hangi işletim sistemini kullanıyorsanız Windows, Mac, Android, Pardus ve Debian işletim sistemlerinden verilen linkteki dosyaları indirin.

3- Windows için  UYAP Editör v5.1.1  linkinden indirilen dosyayı açmak için winrar ,winzip, 7zip gibi zip dosyası açma programı, dosya sıkıştırma uygulaması, 
bilgisayarınızda kurulu olmalıdır. 

4- Zip dosyasından UKI (Uyap Kelime İşlemci) adlı exe’yi çıkarın ve sağ tıkla yönetici olarak çalıştırın. Kurulum adımlarını takip edin ve standart olarak kurulumu tamamlayın.

5- Kurulum  tamamlandıktan sonra artık  udf uzantılı dosyaları bilgisayar tanımaya ve açmaya başlayacaktır. 

UYAP kullanımı ile ilgili eğitim için uzaktan eğitim bölümü de tasarlanmıştır. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

https://uyapegitim.adalet.gov.tr/portal/index.asp

Kaynak: Alıntılı yerler ve görsel  https://www.uyap.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder