ad

se

7 Ocak 2021 Perşembe

Aile ile İzlenebilecek En İyi Netflix Dizileri

Aileniz ile birlikte vakit geçirirken izleyebileceğiniz kaliteli yapımlardan bir liste oluşturdum. 


1.Anne with an E

Başlarına gelen kötü olaylardan dolayı hiç evlenmeyen ve birlikte yaşayan Matthew ve Marilla Cuthbert adlı iki yaşlı kardeş Kanada’nın Avonlea kasabasında, Green Gables çiftliğinde yaşamaktadırlar. İşlere yardım etmesi için öksüz bir çocuk evlat edinmek isterler. Matthew tren istasyonunda bir yanlışlık olduğunu erkek yerine 13 yaşındaki Anne Shirley'i karşısında bulur. Ailesi öldükten sonra hizmetçilik yapıp, yetimhanede sürekli dışlanarak,mutsuz bir şekilde yaşamıştı.
Anne hayal gücü yüksek, çok okuyan, hikayelerle kendini ayakta tutan ve sürekli konuşan hem kendisi hem de fikirleri sıra dışı ve farklı cılız gözüken ama güçlü bir çocuktur.

Matthew kızdan etkilenir ve onun kalmasını isterken Marilla bir süre kararsız ve güvenmez başlarda yanlış anlaşılmadan onun hırsız olduğunu sanar, geri göndermek bile ister.

Matthew Anne’i bulur ve onu resmi olarak evlat edinir ve Green Gables’a geri dönmeye ikna eder. Anne, okula gönderillir ve bir yardımcı oğlan işe alınır. Okuldaki öğrenciler de dışlar, onu aşağılar. İyi bir arkadaşı Diana’nın olması onu okula bağlar ama onun da ailesi toplumdan farksızdır.

Topluma kendini kabul ettirme, bu sırada hayatı keşfetme, ailesini arama, aşkı arama gibi noktalarda birçok macera yaşayacak. Öğrendikleri, okuma aşkı, zekası ve problem çözme yetenekleriyle kendini sevdirecek olan Anne'in hayatı, her bölümü sürükleyici ve rahatlıkla izleyebileceğiniz 3 sezon, 27 bölümlük sıcak bir dizi olacaktır.


2.Lost in Space

Uzay kolonilerine doğru yol alırken başlarına gelen aksiliklerden dolayı bilmedikleri bir gezegene inmek zorunda kalırlar. İsviçreli Robinson romanının gelecek uyarlaması gibi olan dizide bu ailenin üyelerinin ve onların hayatına giren diğer insanların her bölümde bir beladan nasıl kurtulduklarını, hayatta kalma mücadeleleri ve en ufak çocukları Will ve robot arkadaşıyla olan bağlarını anlatan 2 sezonluk diziyi yine ailenizle rahatça izleyebilirsiniz.



3. When Calls the Heart- Kalp Çağrısı

1900'lü yıllarda şehirdeki lüks yaşamını bırakıp batıya, bir maden kasabasında, öğretmenlik yapmaya giden Elizabeth'in oradaki hayata alışmasını ve başına gelenleri anlatan, kadrosu ve hikayesi geniş, bir dizi olarak kısaca bahsedebiliriz. 
Bu sırada ailesinin kızlarını koruması için görevlendirdiği polis memuru Jack başta bu durumdan kurtulmak istese de Jack öğretmene aşık olur, kalmaya karar verir, maden kazasından sonra kasabadaki muhtaç ailelere birlikte yardım etmeleri, kendilerine yakın madendeki geçici işçi ailelerine de aynı şekilde diğer insanlarında yardımlara katılmalarıyla dizide güzel hikayeler işleniyor. Kasabada hep iyiler yok tabi ki bu arada başkan ve onun gibi çıkarları için kötülük yapan kişilerle mücadeleler de işleniyor.  6 sezonluk yardımlaşma, her şeye rağmen yaşamanın hayata tutunmanın ve mutluluğun herkesin hakkı olduğunu işleyen izlemeye değer güzel bir dizidir. 



4. Talihsiz Serüvenler Dizisi

Dizi başlarken Lemony Snicket’in de dediği gibi, Baudelaire yetimlerinin üzücü, kırıcı, trajik ve talihsiz hikayesini seyretmekten daha iyi seçenekleriniz olmalı. 

Anne ve babalarını ve tüm mal varlıklarını yangında kaybeden Baudelaire kardeşlerin hikayesini anlatıyor. Çocuklara aslında iyi bir miras kalıyor ancak bu paraya en büyük kardeş Violet reşit olana kadar kimse el süremiyor. Böylece Violet, Klaus ve daha henüz küçücük bir bebek olan Sunny‘nin macerası da başlamış oluyor. 

Violet mucit kardeşi Klaus kitap kurdu ve sorunlar karşısında öğrendiklerini kullanıyor. En küçük kardeş Sunny  sevimli, komik ve güçlü dişleriyle taşları bile şekillendirebiliyor. CGI ile mimikleri canlandırılmış.  Kont Olaf ise yandaşlarıyla mirası ele geçirebilmek için türlü oyunlar ve kötülüklerin kaynağıdır. Dizinin müzikleri, görsel kalite ve detaylar, oyuncuların performansları ve sürükleyicilik son derece başarılı. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder