ad

se

29 Aralık 2022 Perşembe

2023 Bakanlık Ve Kurumların Kamuya Memur ve Personel Alım Başvuruları Başladı

Kamu kurum ve kuruluşlarına yeni personel başvuruları bu hafta başladı. En az lise mezunu olma şartıyla önlisans ve lisans mezunları için de kontenjanların olduğu ilanlarla ilgili başlıca bilgileri konuda bulabilirsiniz. Adaylar ilgili ilanlara başvuru yapmadan önce gerekli şartları sağladıklarından emin olmaları gerekmektedir

29.12.2022 günü dahil açıklanan ilanları içermektedir. Belediye ya da tek kişiye açılmış bol şartlı özel ilanlar eklenmemiştir. Çoğu ilanın başvuru şartlarında 35 yaş sınırı ve KPSS puan şartı  bulunmaktadır. 


Başvuru Yapılabilecek Memur Alımı İlanları Geniş Liste:

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından:

AFAD merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere 70 personel sözlü sınav ile alınacaktır. Başvuru şartlarında büro personeli için KPSS P3 en az 60 puan, destek personel kadrosu içine KPSSP94 en az 60 puan almış olmak şartı bulunmaktadır.

İlanın detayları için: https://media.iskur.gov.tr/64097/afad-sozlesmeli-personel-alim-ilani-08-02-2023.pdf


İçişleri Bakanlığından:

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatına 50 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosuna personel istihdam edilecektir. Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP(23)  puan türünden en az 70 almak şartı vardır.

İlanın detayları için: https://media.iskur.gov.tr/63384/icisleri-bakanligi-dernekler-denetci-yardimcisi-sinav-ilani-30-12-2022.pdf

Diyanet İşleri Başkanlığından:

Diyanet Lise, İlahiyat Ön Lisans ve İlahiyat Fakültesi mezunu aday içerisinden 6200 kişilik toplam kontenjan ile, KKÖ ( Kur’an Kursu Öğreticisi ) 1300 Personel, İH ( İmam-Hatip ) 4600 Personel, MK ( Müezzin - Kayyım ) 300 Personel alımı yapılacak. 2022 yılı KPSS'den  Lisans KPSSP124, Ön Lisans KPSSP123 ve  Orta Öğretim mezunları için KPSSP122 puan türlerinden en az 50  puan almış olmak gerekiyor.


Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığından:

Adli Tıp Kurumu Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapmak üzere 19 kadro için Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır. Sözlü sınavlara 2022 yılı KPSS’ye giren ve her kadro için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvurabilecektir.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından:

Göç İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8 inci ve 9 uncu derecelerden toplam 100 adet İl Göç Uzman Yardımcısı alınacaktır. 
Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7,
KPSSP16, KPSSP21, KPSSP29, KPSSP30, KPSSP32, KPSSP36 puan türlerinden herhangi
birinden 70  ve üzeri puan almış olmak 
gerekiyor.


Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu merkez ve taşra teşkilatında
çalıştırılmak üzere 5 denetçi ve 27 uzman sözleşmeli personel, 2 uzman sözleşmeli toplam 34 personel için sözlü ve yazılı sınavla  alım yapılacaktır.

2022-KPSS (Lisans Düzeyi) Kamu Personeli Seçme Sınavı “KPSSP3” puan türünden asgari yetmiş (70) puan almış olmaları,  YDS 70 ya da YDS eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından asgari yetmiş 70’e eşdeğer puan almış olmaları gerekiyor.

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere sözlü ve uygulamalı sınavla sözleşmeli personel pozisyonunda 249 adet orman mühendisi alımı yapılacaktır.

2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2022-KPSSP3) en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında münhal Müfettiş Yardımcılığı kadrolarına Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunları arasından  5 Müfettiş Yardımcısı alımı amacıyla giriş sınavı yapılacaktır. KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olması ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 100 kişi içerisinde yer alması


Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden:

Gençlik ve Spor Bakanlığı il müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere KPSS Puanı İle 685 Sözleşmeli Antrenör Alımı ve KPSS siz Millilik Kapsamında 239 Antrenör Alımı gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından:

Savunma Sanayii Başkanlığında istihdam edilmek üzere bilgisayar,makine,elektrik, elektronik,endüstri,uzay ve daha fazla mühendislik bölümlerinden toplam 20 adet savunma sanayii uzman yardımcısı sözlü sınavla alınacaktır. Başvuru yapabilmek için en az KPSS 85 ve YDS 80 puan almış olmak gerekmektedir.


Millî Savunma Bakanlığından:

Millî Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere; 15 Müfettiş Yardımcısı alımı amacıyla yazılı ve sözlü olmak üzere giriş sınavı yapılacaktır. Sınava katılacaklar KPSS puanına göre sıralanarak seçilecektir.


TİKA- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından: 

Yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 2022 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle  güvenlik görevlisi, teknisyen,şoför,destek personeli gibi kadrolarda 31 personel için alım yapılacaktır.


Dışişleri Bakanlığından: 

Açılacak giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre 20 adet Dış işleri Uzman Yardımcısı alınacaktır. İstenilen KPSS puan kodlarından 80 ve Yabancı Dil Sınavından en az 80 puan istenmektedir.

İlanın detayları için: https://media.iskur.gov.tr/63798/disisleri-bakanligi-disisleri-uzman-yardimciligi-sinav-ilani-20-01-2023.pdf

Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamında merkez teşkilatında toplam 10 Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alınacaktır.


Kültür ve Turizm Bakanlığından: 

Taşra teşkilatında, istihdam edilmek üzere belirtilen münhal pozisyonlara, toplam 171 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. KPSS puanı istenmektedir.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden:  

Genel İdari Hizmetler Sınıfında boş bulunan 25 adet stajyer kontrolör kadrosuna Sosyal Bilimler dalında 20 kişi ve Mimarlık dalında 5 kişi eğitim görmüş
adaylar arasından atama yapılmak üzere Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınavı Sözlü yapılacaktır. KPSS 70 puan ve dil puanı istenmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığından:

Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatına toplam 50 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı kadrosuna atama yapılmak üzere giriş sınavı yapılacaktır.


Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığından:

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığında istihdam
edilmek üzere Stajyer Hazine Kontrolörü kadrosuna 5 Stajyer Hazine Kontrolörünün alımı amacıyla Giriş Sınavı yapılacaktır.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından:

Yazılı ve sözlü sınavla 20 adet iletişim uzman yardımcısı alınacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı KPSSP48 puan türünde en az 80 puan alma ve yazılı sınav ile 30  Müfettiş Yardımcısı istihdam edecektir.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere 59 Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle sözleşmeli personel alınacaktır. istihdam edilecektir.

Daha fazla alım ilanı için aşağıdaki linkleri kontrol edebilirsiniz.

https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kamu-memur-alim-ilanlari/

https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder