ad

se

30 Ekim 2013 Çarşamba

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına (ÖYP) Başvurular Bugün Son Gün


Akademisyen olmak isteyenlerin bekledikleri kadrolara ilişkin ilan, geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından ilan edildi. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile bu dönemde 1222 araştırma görevlisi alınacak. Başvuruların 30 Ekim akşamına kadar https://yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG. adresine yapılması gerekiyor.
ÖYP uygulaması, 2002 yılında ilk olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde başlatıldı. Daha sonra, Hacettepe, Ankara, Ege, Gazi, Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yürütüldü. ÖYP aslında yurt içi ve yurt dışı lisansüstü eğitim programlarının harmanlanmasıyla elde edilmiş bir model ile öğretim üyesi yetiştirilmesini amaçlıyor. Amacı, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarının, araştırma görevlilerine lisansüstü eğitim yaptırarak, öğretim üyesi yetiştirilmesini sağlamak. Program kapsamında ayrıca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın desteklerinden faydalanarak yüksek lisans tez araştırma desteği ile en fazla 3 ay, doktora tez araştırma desteği ile en fazla 1 yıl süreyle yurtdışında görevlendirilme söz konusu olabiliyor. Program’a ilişkin öne çıkan bilgileri şöyle sıralayabilirim:
- Programa araştırma görevlisi olmak üzere başvuran adaylar ya da program gereğince bir ÖYP üniversitesine lisansüstü eğitim görmek amacıyla başvuran ÖYP araştırma görevlileri için, lisans genel not ortalamasının yüzde 25'i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) ilgili alanda alınan puanın yüzde 60'ı ve varsa yabancı dil puanının yüzde15'i alınarak bir ÖYP puanı hesaplanıyor ve adayların yerleştirilmeleri merkezi sistemle ÖYP puanları esas alınarak gerçekleştiriliyor.
- ÖYP araştırma görevlisi kadroları, yılda en az iki kere ilan ediliyor.
- Atamalar, yabancı dil puanı 50’nin altında olanlar için bir yıl, yabancı dil puanı 50-64 puan olanlar için ise iki yıl süreyle yapılıyor.
- ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları bir yıl süreyle yüzde 10 oranında düşürülüyor.
Başvuru esnasında yapılan hatalar nedeniyle yapılmayan atamaların oranı oldukça yüksek. Bu nedenle başvuru koşullarını dikkatle okumakta fayda var. YÖK’ün sitesinde yer alan ÖYP Başvuru Kılavuzu’nda başvuru süreci adım adım anlatılıyor.

Bilirkişi olmak istiyorsanız, son tarih 31 ekim
Önümüzdeki hafta başvurular sona ermiş olacağından başvuru süreci başlayan bir diğer alandan daha kısaca bahsetmek istiyorum. İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından 2014 yılı için oluşturulacak bilirkişi ilanlarına ilişkin listeler yayınlandı. Bilirkişilik başvuruları, her yıl ekim ayında yayınlanıyor ve halen bilirkişi listesinde kayıtlı olanların da yeniden başvuru yapmaları gerekiyor. Bilirkişi listelerine başvurabilmek için 25 yaşından küçük olmamak ve bilirkişilik yapılacak alanda en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olmak gerekiyor. Diğer şartlara http://www.istanbul.adalet.gov.tr/duyuru/2014bilirkisi.html adresinden ulaşabilmeniz mümkün. 1 Ekim’de başlayan başvurular 31 Ekim’de sona eriyor.

20 Ekim 2013 Pazar

Usage Areas of Sensitivity Analysis


There is a very wide range of uses to which sensitivity analysis is put. An incomplete list is given in Table. The uses are grouped into four main categories: decision making or development of recommendations for decision makers, communication, increased understanding or quantification of the system, and model development. While all these uses are potentially important, the primary focus of this paper is on making decisions or recommendations.

Uses of sensitivity analysis
1.
Decision Making or Development of Recommendations for Decision Makers
1.1
Testing the robustness of an optimal solution.
1.2
Identifying critical values, thresholds or break-even values where the optimal strategy changes.
1.3
Identifying sensitive or important variables.
1.4
Investigating sub-optimal solutions.
1.5
Developing flexible recommendations which depend on circumstances.
1.6
Comparing the values of simple and complex decision strategies.
1.7
Assessing the "riskiness" of a strategy or scenario.


2.
Communication
2.1
Making recommendations more credible, understandable, compelling or persuasive.
2.2
Allowing decision makers to select assumptions.
2.3
Conveying lack of commitment to any single strategy.


3.
Increased Understanding or Quantification of the System
3.1
Estimating relationships between input and output variables.
3.2
Understanding relationships between input and output variables.
3.3
Developing hypotheses for testing


4.
Model Development
4.1
Testing the model for validity or accuracy.
4.2
Searching for errors in the model.
4.3
Simplifying the model.
4.4
Calibrating the model.
4.5
Coping with poor or missing data.
4.6
Prioritising acquisition of information.

Click for  David J. Pannell lecture notes and full text

Duyuru: 23 Kasım 2013 İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Başvuru Tarihleri ve Şartları


23 Kasım 2013 Iş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Başvurular önümüzdeki hafta başlayacak.

23 Kasım 2013 Iş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılır?

Başvuru detayları ve tarihlerini içeren pdf dosyasını indirmek için Tıklayın

Size bir tüyo vereyim Ankara içindekiler boşuna sıra alıp beklemeyin sıranız geldiğinde suratsız gişe görevlisi ATM den yapacaksınız diyecek. Ayrıca belirtilen ATM lere gitmenize gerek yok tüm şubelerin ATMlerinden yapabilirsiniz. Vakıfbank ile halledin işinizi sinirlenmek istemiyorsanız sorunlu Ziraat ile ve hiçbirşeyden habersiz olaya Fransız Halkbank ile boşuna uğraşmayın.


18 Ağustos 2013 Iş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Soruları Ve Cevapları



23 Kasım 2013 İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Başvuru Tarihleri ve Şartları

Açıköğretim Sınavsız İkinci Üniversite Şartları ve Kayıt Tarihleri


AÖF sınavsız ikinci üniversite kayıtları 30 Eylül 25 Ekim 2013 tarihleri arasında alınacaktır. Bu konumuzda başvuruyu nereden ve nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Aşağıdaki başvuru koşullarını taşıyorsanız 30 Eylül 2013 25 Ekim 2013 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden (https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/BasvuruYeni/MenuIkinciUniversite.aspx) yapınız.
Internetten başvuru işlemleri 25 Ekim 2013 saat 17.00da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen Dönem Öğretim Gideri ödemelerini 30 Eylül 2013 25 Ekim 2013 tarihleri arasında, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce Vakıfbanka yapmalıdırlar.

Sınavsız 2. üniversite ücretleri için buraya tıklayınız. (bölümleri de bu linkten görebilirsiniz)
İnternetten başvuru için buraya tıklayınız.