ad

se

12 Haziran 2013 Çarşamba

Hazır Gıdalardaki Büyük Tehlike!

Zararlı olduğu kanıtlanan MSG / E 621 maddesi Sağlık Bakanlığı'na soruldu . Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan gelen yanıt kafaları karıştırdı...
26/02/2013 - 17:51
CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran, Türkiye'de lezzet artırıcı olarak hazır gıda maddelerinde kullanılan Monosodyum Glutamat (MSG / E 621) isimli maddeyi Sağlık Bakanlığı'ndan araştırmasını istedi.
Soru önergesini yanıtlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kendi denetiminde olması gereken bu maddenin teminini ve kontrolünü dikkate almayarak, mevzuata göre E 621 maddesini savundu ve Türkiye'de, "MSG ' nin ticareti ve piyasaya arzı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır" dedi.
Kaçak işletmelerde E 621 maddesi "Lezzet tuzu" adı altında halen kolaylıkla temin edilebiliyor. Uzmanlara göre Gıda mühendisleri tarafından belirlenen dozda kullanılması gereken E 621 maddesinin işletmelerde ne denli bilinçli kullanıldığı ise merak konusu.
E 621 maddesi ile ilgili daha önce Japonya Hirosaki Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan test ve incelemelerde, maddenin alzheimer, parkinson, göz hasarları ve çocuklarda büyüme hormonunun baskılanmasına kadar pek çok etkisinin olduğu tespit edilmişti.
Kaynak: Yurt Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder