ad

se

19 Haziran 2013 Çarşamba

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun Uygulanması iki-dört yıl Ertelenecek

TESK Başkanı Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulamasının iki-dört yıl erteleneceğini açıkladı 


önce iş güvenliği,iş güvenliği,6331 nolu,isg



Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulamasının iki-dört yıl erteleneceğini belirtti. TESK’ten yapılan açıklamada, Palandöken’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’yla ilgili taleplerini ilettiği ifade edilerek şunlar kaydedildi:

“Sürenin 4857 sayılı İş kanunun 81’inci maddesi kapsamında çalışanlar hariç kamu kurumları ile 50’den az çalışanı ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için kanun yayımı tarihinden itibaren dört yıl sonraya erteleniyor. Yine 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren bir yıl sonra (30 Haziran 2013) uygulamaya başlanacakken, şimdi bir yıl daha eklenerek iki yıl süreyle uzatılacak.”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Çervatoğlu ise yasanın “iş güvenliği uzmanı” çalıştırılmasına ilişkin hükümlerinin yürürlük tarihinin ertelenmemesini istedi.

“Yazboz tahtası değil”

İşçi sağlığı ve iş güvenliği mevzuatının “yazboz tahtası” olmadığını savunan Çervatoğlu, iş kazalarının çoğunun 50’nin altında çalışanı bulunan işyerlerinde meydana geldiğini, hayatını kaybeden işçi sayısının her yıl arttığını ve 2011’de bin 700’e ulaştığını belirtti. Çervatoğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yalnızca işverenler değil, çalışanlar lehine ve istikrarlı politikalar izlemeye, meslek örgütleri ve sendikaların önerilerine kulak vermeye davet ediyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder