ad

se

21 Haziran 2012 Perşembe

Android 4.1 Jelly Bean Yeni Tüm Özellikleri



Android jelly bean özellikleri
 Haziran’da yapılan Google I/O etkinliğinde yeniAndroid 4.1 Jelly Bean sürümü, Nexus 7 tablet, Nexus Q ve daha birçok yenilik tanıtıldı. Peki Android 4.1 Jelly Bean ile birlikte hangi yenilikler gelecek?
Bu yazımızda Jelly Bean’in Android cihazlara getirdiği; akıllı klavye özelliği, daha iyi fotoğraf çekme deneyimi,Voice Search ve diğer tüm yeni özelliklerden bahsedeceğiz…

Performans (Project Buffer)

Android 4.1 Jelly Bean (Jelibon)’un en dikkat çeken özelliği tabi ki hızı olacak. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile donanımsal olarak hızlandırmayı sağlayan Google, Android 4.1 ile daha hızlı bir kullanım sunarken, animasyonları 60fps(fps= kare/saniye) ile işleyecek ve pürüzsüz bir kullanım sunacak. Bu da daha iyi bir pil ömrü sağlayacak gibi görünüyor.
Android Jelly Bean 4.1
Bu daha önce iOS cihazlarda 30fps olarak kullanılan bir yöntemdi. Ancak 30fps’nin hızlı geçişlerde yetmediği ve sabit hızla geçişlere devam etmesi Android kullanıcılarının alışık olduğu hızlı geçişleri sunamıyordu ne yazık ki. Google, 4.1 Jelibon sürümü ile 60fps’lik animasyonları tarayıcıda, sayfa geçişlerinde, menülerde yani hareket olan her yerde kullanmayı hedefliyor.

Akıllı Ana Ekran Yönetimi

Jelly Bean’in arayüz konusunda önemli sayılabilecek yeniliği; ikonların artık kullanıcının tercihine göre yeniden boyutlandırılabilme özelliğine sahip olması. Bazı Android kullanıcıların bir hayli önemsedikleri ikonlar konusu 4.1 ile daha esnek ve bir başka arayüz uygulamasına gerek kalmadan iyileştirilmiş görünüyor. Ayrıca uygulama ikonlarının ve widget’ları düzenlemek de oldukça kolay hale getirilmiş.
Android 4.1 Jelly Bean ekran

Sesli Metin Yazdırma

Google; Android’teki Voice Input yani sesli metin yazdırma özelliğinin artık internet bağlantısı olmadan çevrımdışı kullanılabileceğini açıkladı. İnternet bağlantısı olmayan ve bulmakta zorlananlar için oldukça güzel düşünülmüş bir özellik diyebiliriz.
Offline Voice Search ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz:
Yeni sesli metin yazdırma özelliğinde; kullanıcıların söylediği kelimeleri tamamlayan bir öngörü sistemi bulunuyor. Böylelikle söyleyeceğiniz kelimeler daha doğru bir şekilde tamamlanıyor.

Google Voice Search ve Google Now

Apple’ın Siri’ne Android cephesinden bir hayli kafa yorulmuş gibi görünüyor. Yeni Jelly Bean sürümünde gelişmiş bir şekilde yer alacak olan sesli arama özelliği “Google Voice Search” bazı uygulamalar, e-postalar, metinler ve internet ağı üzerinden sonuçlar getirebilecek. Maç sonuçları ve hava durumu gibi anlık sonuçları da getirebilen sesli arama hizmeti, gittikçe kişisel yardımcı profiline bürünüyor.
Google Now ile ilgili tanıtım videosunu izleyerek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz:
Google’ın Majel adlı ses tanıma teknolojisi çıkacak mı bilmiyoruz fakat Google Now bu konuda oldukça başarılı. Örneğin; Eiffel Kule’sinin uzunluğunu sorduğunuzda size direk olarak cevap verebiliyor. Google Now’ın en önemli özelliği size yakın olan ve anlık sorularınıza da başarılı bir şekilde cevap verebiliyor olması. Çevrenizdeki otobüs duraklarını, bu otobüslerin kaçta hangi duraktan geçtiğini, size yakın olan kafeleri, uçakların kalkış saatlerini vb. şeyleri bulabiliyor.

Daha İyi Fotoğraf Çekme Deneyimi

Kamera ile ilgili küçük ama işe yarar geliştirmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça hızlı bir şekilde resim çekebilir, birkaç dokunuş ile düzenlemeler yapabilirsiniz. Ayrıca çektiğiniz resimlere anlık olarak vizörün tersi yönünde parmağını kaydırarak bakabileceksiniz. Bunların dışında rehberinizdeki kişilere atadığınız fotoğrafları yüksek çözünürlüklü (720x720 piksele kadar) olarak kaydedebiliyorsunuz.

Yenilenen Bildirim Ekranı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder