ad

se

8 Mart 2022 Salı

Peride Hanım Gerçek mi? Pera Palas Hikayesi Gerçek mi?

Netflix’in konusu Pera Palas Otel'de geçen yeni Türk dizisi Pera Palas'ta Gece Yarısı 3 Mart 2022'de yayına girdi.Dizinin yönetmeni Emre Şahin, senaryosunu ise Elif Usman'ın kaleme aldığı, tarihi dram türündeki baş rollerinde Hazal Kaya, Tansu Biçer ve Selahattin Paşalı yer almaktadır.

@netflix

Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi Georgetown Üniversitesi öğretim görevlisi Charles King’in “Midnight At The Pera Palace“ kitabından uyarlanmıştır. Sekiz bölümlük dizi, Red Arrow Studios şirketi olan ‘Karga Seven Pictures’ tarafından çekildi.


@netflix

Dizi Pera Palas Oteli hakkında tanıtım yazısı yazma görevi olan gazeteci Esra'nın gelişen olaylarla zamanda yolculuk yapmasıyla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı düzenlenecek suikastı önlemeye çalışmasını konu alıyor. 


@amazon
Esra rolünü ise Hazal Kaya canlandırmaktadır. Esra'nın Peride Hanım ile benzerliği ve zaman yolculuğundan sonra tarihe müdahale edilmesi, bundan dolayı suikastı önlemiş olan Peride Hanım'dan devralarak Ahmet Bey ile görevlerini yapmaya çalışmalarını izliyoruz. (Spoiler vermemek için detay yazmıyorum)

Dizideki karakterler kitaptan uyarlamadır. Peride  Hanım ve bu hikaye gerçek değildir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder