ad

se

6 Mart 2022 Pazar

Bitkisel Yağ Özellikle Zeytinyağı Ürünlerinde Taklit Tağşiş veya Hileli Ürün Listesi 2022

"Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. 

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten / ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. 

Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."  


Bitkisel Yağ Özellikle Zeytinyağı Ürünlerinde Taklit Tağşiş veya Hileli Üretim Yapan Firmalar 

Listede zincir marketlerde  de satılan markasına güvenilen pahalı ürünler dışında  uygun fiyatlarından dolayı internet üzerinden ciddi satış hacimleri bulunan markalar da bulunmaktadır. İnternet üzerinden alışveriş yapanlar listenin tamamına göz gezdirirse kendileri de bu markaları anımsayacaktır.



Yapılan denetimlerde bulunan uygunsuzluk maddeleri:

Yağ asidi etil esterleri(daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması),(Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti), (UV'de özgül soğurma, sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, , ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)),mumsu madde miktarı (zeytinyağına pirina yağı karıştırılması, ((U.V'de özgül soğurma, Serbest Yağ Asitliği , Peroksit Sayısı,Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği (oleik asit cinsinden)





Listenin bitkisel yağ rapor bölümü 8 sayfa olduğu için hepsini ekleyemedim. Aşağıdaki linkten listeye ulaşın 13. sayfadan tüm markalara ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder