ad

se

26 Temmuz 2013 Cuma

Logo Yazılım Rakibi NETSİS'i Satın Aldı


Logo Yazılım’ın KAP’a yaptığı açıklamada Netsis Yazılım Sanayi'nin tüm hisselerini 24.7 milyon TL’ye satın almak için hisse devir sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre hisse devir sözleşmesine konu olan hisse devir işleminin gerçekleşmesi, Rekabet Kurulu'nun onayına ve sözleşmede belirtilen diğer şartların gerçekleşmesine tabi olacak. Söz konusu şartların yerine gelmesinden sonra, hisse devir işlemi gerçekleştirilecek.

Logo Yazılım’ın Netsis Yazılım’ı satın almayla beraber Türk yazılım sektöründe öne çıkan iki şirket birleşmiş oldu. Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) müşteri ilişkileri yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi başta olmak üzere kurumsal yazılımlar geliştiren şirketlerin, birbirine rakip olduğu ürünleri bulunuyor.

Nisan ayında Logo Yazılım’ın yüzde 36’sı İngiltere merkezli fon şirketi Mediterra Capital Partners’ın iştiraki olan EAS Solutions SARL’a satılmıştı. Azılık hissesi 48.2 milyon TL’ye satılan şirketin, hisse başı değeri 5.575 TL olarak değerlendirilmişti. Söz konusu hisse devrinin tamamlanması sonucu şirketin yönetim kontrolünün Logo Yatırım Holding A.Ş ile EAS Solutions SARL arasında eşit paylaşılacağı belirtilmişti.

Öte yandan Logo Yazılım’a ortak olan Mediterra Capital Partners, değeri 25 milyon ile 250 milyon euro arasında değişen orta ölçekli firmalara yatırım yapıyor. Şimdiye kadar Türkiye’de iki satın alma gerçekleştiren Mediterra, 2012 yılında Türkiye’de yüzde 65’lik pazar payına sahip Mikro Ödeme ile, araç takip sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Mobiliz ve yüzde 100 iştiraki Filotürk’e yatırım yaptı.

Kaynak:Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder