ad

se

7 Ekim 2023 Cumartesi

Logo Netsis 3 Enterprise ERP Check Digit (C.D) Nedir

Check Digit Netsis ERP yazılımında Stok Kartı Kayıtları ekranı Stok Kartı-1 sekmesinde yer almaktadır.   Stok  → KayıtStok Parametreleri → "Check Digit Kontrolü" adımlarından  Check Digit Kontrolü parametresini seçerek, aktif hale getirdiğinizde "Stok Kartı Kayıtları" ekranınızda artık "C.D" seçenek hanesi belirecektir. 

Stok kodlarında sorgulanan "C.D" seçeneği, stok hareketlerinde kolaylık sağlamak için stok kodunu barkod numarası olarak tanımlayan şirketler tarafından kullanılır. Barkod numaraları şirket tarafından belirlenen belirli bir düzen ya da standart içinde tanımlanır. Barkodun  sonunda yer alan numara bir formül, hesaplamayla bulunur ve bu hesaplama tüm barkodlara aynı şekilde uygulanır.

Örneğin 7 karakterlik bir stok kodu girildiğinde "C.D" seçeneğinin işaretliyse, girilen karakterler için bir hesaplama yapılır ve bulunan rakam 8. karakter olarak stok koduna eklenir.

Örnek olması açısından EAN-8 barkod sistemine göre son hanenin nasıl hesaplandığına tıklayarak, konudan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder