ad

se

15 Mayıs 2019 Çarşamba

RAGE 2 Yapılan İnceleme ve Yorumlar

Id Software tarafından geliştirilen ilk oyun Bathesda tarafından 2010 yılında piyasaya sürülmesi ile macera başlamıştı. 9 yıl aradan sonra beklenen oyunun devamı Avalanche Studios, Id Software ortaklığıyla geliştirildi ve yine Bathesda tarafından yayınlandı.

                                        

14 Mayıs'ta 299 TL fiyatıyla satışa sunulan post-apocalyptic hikayede geçen distopik açık dünya  hızlı FPS oyunu RAGE 2 için Türkçe desteği bulunmamaktadır. Desteklenen dillerin listesi aşağıdaki gibidir.


- Oyun için oynayan,oynamayan çoğu kişiden hikayesi zayıf,fazla klişe lafını duyacaksınız. Satın alıp almama sürecinde bu yüzden kararsızlık yaşayabilirsiniz.
- Oyunu oynayanlardan sıklıkla Quake,Doom,Wolfenstein,Far Cry,Crysis ve Mad Max gibi ya da niye o kadar iyi değil  bi crysis değil laflarını duyacaksınız :)
- Oyunun çok tekrar eden kısımları olduğundan,sıkıcı olduğundan bahsedecekler. Karakterlerin zoraki şakalardan dert yananlar 
- Düşman çeşidini az bulanlar çok fazla
- Mad Max oyunundaki araç mücadelelerini,sürüşü arayanlar bu oyunda beklediklerini bulamadı. Bu oyundaki sahneler bana biraz Blur oyununu hatırlattı.
- Görevleri yetersiz bulanlar var.
- Videoları uzun bulup sal beni de biraz etrafa ateş edeyim şikayeti çok duyacaksınız
- Silah,araç,yetenek geliştirme olayını güzel bulanlar var
- Silah sayısını yetersiz bulanlar,silahları beğenmeyenler var.
- Beklentisi yüksek olanlar grafikleri bulanık, yetersiz bulmuşlar.
- Diyaloglardaki kesilme,alt yazılardaki sorunlardan bahsedilmiş
- Sabırsız olanlar zoraki ark,tutorial olaylarından yakınmış
- Quicksave sisteminin olmaması fazla şikayet edilmiş
- Eövüş,silahın ateş efektleri,overdrive beğenilmiş.



Yorum: Son zamanlarda artan multiplayer,online oyun alışkanlıkları bu tür oyunlara olan ilgiyi azaltıyor. Takımın parçası olma, edinilen sanal ya da gerçek arkadaşlarla oynamak oyundan alınan zevki arttırıyor.  Bu oyunun bir dezavantajı da bu dediğimden yoksun olmasıdır.

Ne olurdu görevleri ekip halinde yapmaya,keşfetmeye çalışılsa sorusu akıllara geliyor.  Bot öldürmektense düşmanların gerçek olması da oyunları daha eğlenceli yapıyor. Bence yapılan yorumları bir kenara bırakın; sadece ilk kısım olmamak şartıyla. youtube da Türkçe ya da yabancı gameplay videolarına bakın beğeniyorsanız alın. Haziran ayında güncelleme gelecek buglar büyük ihtimal düzeltilir. Wasteland Challenge’larına ekleme ve Temmuz ayının ardından Ağustos’ta da Rise of the Ghosts  genişleme paketi geleceği ve etkinlikler planlanmış .
Fiyat karşılaştırması konusu için tıklayın 
pictures source:steam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder