ad

se

27 Mayıs 2019 Pazartesi

A Plague Tale:Innocence İnceleme Amicia ve Hugo'yu Gerçekte Seslendiren Çocuklar

Büyük veba salgını, birçok savaştan daha fazla kişinin can kaybına sebep olmuş Kara Ölüm (Veba) tanımını hak eden gerçek bir bela, felakettir. Bu yıkımda 100 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. A Plague Tale:Innocence oyununda 14. yy Fransa'sında tarihin en büyük salgını  Kara Ölüm konusu işlenmiştir.

Zalim engizisyonun da  yaptığı adaletsiz davranışlar, salgından daha beterdir. Engizisyon ordusu tarafından şatosu basılan ,babası öldürülen küçük kahramanlarımız Hugo ve ablası Amicia de Rune'un orta  çağın karanlığında geçen acıklı hikayesini güzel grafik tasarım ve yapay zekanın dibine vurmuş fareler eşliğinde oynayacaksınız.  

15 yaşındaki Amicia  çocukluğu üzerinden atıp bir Amazon gibi, kanı çok değerli olan sevimli Hugo'nun hayatta kalması için engizisyon köpeklerine,farelere,yağmacılara karşı mücadele eder. Başta daşları askılı sapanıyla kullanarak düşmanın kafasını patlatır. Zamanla elde ettiği malzemeleri  öğrendiği simya sayesinde ateş yakma,söndürme, farelerin dikkatini çekme,şovalyelerin miğferini çıkarttırma gibi daha etkili yeteneklere dönüştürür. 


Yolda edindikleri dostlarıyla  Hugo'yu korumaya, engizisyondan kurtarmaya çalışırlar. kurtarmaya ve Sonunda engiziyonun başı aşırı aşağılık Vitalis'i ve geliştirdiği ak fareleriyle mevcuttaki kara fareleri kullanarak savaşıp oyunun başında öldükleri sandıkları annelerini de kurtaracaklardır.

Oyunun atmosferi, karakterlerin sesleri, müzikleri,sanat yönetmenin dramatik film gibi işlemesi  insanın içine işleyen acıklı hikayesi, son dönemde single player tarzı oyunlara ilgi azalırken bu oyun ilaç gibi geldi. Devamı gelmesi gereken bu başarılı oyunun yapımı hikayesini de izlemenizi tavsiye ederim.




Amicia ve Hugo'yu seslendiren ufaklıklar 3. dk dan itibaren açıklamalarda bulunmuşlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder