ad

se

25 Mart 2015 Çarşamba

Ourbox ile Kitaplarınızı Ücretsiz Oluşturun ve Yayınlayın

Her yıl farklı kategorilerde ve yüksek miktarda  kitap sirkülasyonu oluyor. Yayıncılar, yazarlardan gelen yüksek taleplerden dolayı daha seçici davranmaktadırlar. Bu çeşitlilik ve kitap bolluğundan kitapçılar da aynı şekilde yaklaşım gösteriyorlar. Her ne kadar e-book bir alternatif olarak gözükse de orada da yeni yazarların karşılaştığı durum farksız. Kitabını, dünya geneli ilgili kitleye ulaştırabileceği bir yayın evine bastırma şansını piyangoyu kazanmaya benzetebiliriz.

Mel Rosenberg ve Ran Shternin geliştirdiği açık kodla yazılmış ve ücretsiz olan OurBoox projesiyle eserini yayınlatmakta zorlanan yazarlar ve çizerlere fırsat sunarak, sanal kitaplıklarda kolayca istediği kitleye ulaşabilmelerini hedefliyor.

Aslında bu sitenin kurucuları da benzer sıkıntıları yaşadılar. Mel Rosenberg,çocuk kitapları yazarı, diğer yazarları da bu dertten kurtararak, kitabını ücretsiz  yayınlama fırsatını sunuyor.    


Ourbox' un kurucuları sistemlerini Henry Ford'un T modeline benziyor. Müşteri istediği özellikte aracı ürettirebiliyor. Burada da benzer ve basit bir kullanıcı performansı sunuyor. Yazarlar istediği kategoride kitaplarını ekleyebiliyor. Kitabına istediği resimleri, çizimleri, animasyonları, videoları ve yönlendirmek istediği linkleri dahi edebiliyor. Aslında platformu Youtube'un kitap paylaşılan versiyonu olarak da görebiliriz.

Şu an sitenin 2000'den fazla üyesi bulunmakta ve 40 farklı dil veya kategoride 2000'e yakın kitabı içeriyor. Her gün çeşitli yayıncılar kitaplarını eklemeye devam ediyor. Sitenin kurucuları, Ourbox yaygınlaştıkça en popüler yazarlara finansal destek sağlamak ilerideki planlarının içinde olduğunu söyledi. 


Not:Birebir çeviri yapılmamıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder