ad

se

7 Kasım 2014 Cuma

OSTİM Davası’nda Tutuklu Sanıklar Tahliye Edildi

2 Ekim 2014
OSTİM’de 20 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili davada tutuklu 3 sanık “makul süreyi yattıkları” gerekçesiyle tahliye edildi. Davada tutuklu sanık kalmadı

                                                                   @www.olay.com.tr
İş cinayetleri olanca yoğunluğuyla sürerken cinayetlerin sorumluları hakkında verilen aklama kararlarına da yenileri ekleniyor. Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 Şubat 2011 tarihinde 20 işçinin yaşamını yitirdiği patlamalarla ilgili davada da sorumlular aklandı, iş cinayetinin üzeri örtüldü.

Davanın tutuklu sanıkları Bahadır Esendik, Burhan Koç ve Kasım Ersoy’un avukatları, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “tutukluluğun devamı” kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı kabul ederek sanıkların tutukluluk hallerinin kaldırılmasına karar verdi. Mahkemenin tek kısıtı yurtdışı yasağı oldu.
Mahkeme, 20 işçinin ölümünden sorumlu olan 3 kişinin 3 Şubat 2011’den bu yana tutuklu olmasını “makul süre” olarak değerlendirdi. Dava ile ilgili toplanacak ya da karartılacak yeni bir delil olmadığını da söyleyen mahkeme, böylece tutuklu sanık bırakmamış oldu.
Kararın ardından Ostim ve İvedik cinayetlerinde yakınlarını kaybeden aileler Twitter hesaplarından 3,5 senedir davayı sonuçlandıramayan ADALET(!!!) sistemimiz çözümüzü 20 canın katillerini serbest bırakmakta bulduaçıklamasında bulundu.

Kaynak:Sendika.Org/ Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder