ad

se

29 Mayıs 2014 Perşembe

SAP 12.1 Petabaytlık Veri Deposuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.


Kaliforniya’da kurulan SAP veri ambarı, 12,1 petabaytlık boyutuyla dünyanın en büyük veri deposu olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
SAP, liderliğini pekiştiren yeni bir rekora imza attı. SAP’nin; HP, Intel, BMMSoft, NetApp ve Red Hat’in de aralarında bulunduğu iş ortaklarıyla birlikte hayata geçirdiği veri ambarı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
Dünyanın ilk gerçek zamanlı bellek içi platformu olan SAP HANA üzerinde hayata geçirilen ve SAP IQ yazılımıyla işletilen dünyanın en büyük veri ambarı, 12,1 petabayt (12.100 terabayt) boyutuyla rekoru elde etti. Guinness Dünya Rekorları tarafından bağımsız bir şekilde denetlenen 12,1 petabaytlık veri ambarının başarısı, Kaliforniya’nın Palo Alto şehrinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyuruldu.
                                          @cloudcomputing-news
SAP’nin 12,1 petabaytlık veri ambarının geliştirilmesi ve testleri Kaliforniya’nın Santa Clara kentindeki SAP/Intel Petescale laboratuvarında tamamlandı. Denetlemeleri bağımsız InfoSizing kuruluşu gerçekleştirdi. Guinness Dünya Rekorları arasına giren 12,1 petabaytlık veri ambarı, SAP’nin veri alanındaki ikinci rekoru oldu. SAP, daha önce saatte 34,3 terabaytlık veriyi yükleme ve endekslemeyi başararak veri işleme hızı konusunda dünya rekorunun sahibi olmuştu. 12,1 petabayt, 12 bin 100 terabayt ediyor. 1 petabaytlık veri 223 bin DVD’ye eşdeğer. 1 petabaytlık MP3 arşiviyse çalması toplam 2000 yıl süren bir şarkı listesine karşılık geliyor.
SAP HANA’da yenilikler dünya lansmanında tanıtıldı
Guinness Dünya Rekoru’nun duyurulduğu toplantıda, SAP HANA’daki yenilikler de tanıtıldı. Gerçek zamanlı bellek içi bilişim platformu SAP HANA artık basitleştirilmiş fiyatlandırma, konuşlandırma, erişebilirlik seçenekleri, bulut tabanlı tüketim modellerine geçmeye hazırlanıyor. Kurumsal müşteriler artık SAP HANA Uygulama Servisleri, SAP HANA Veritabanı Servisleri veSAP HANA Altyapı Servisleri olmak üzere üç seçenek arasından seçim yapabilecek.
Kaynak: http://www.btgunlugu.com/sap-rekor-kirdi-hanaya-erisim-kolaylasti/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder