ad

se

21 Ekim 2012 Pazar

Lojistik Staj Yerleri ve Başvuruları


Lojistik bölümü okuyan lise ve üniversite öğrencileri için staj yapabileceği lojistik firma çok önemlidir. Doğru seçilmiş bir firmada yapılan iyi bir staj, hem iş tecrübesi edinmek açısından hem de kariyer açısından çok önemli hale gelmiştir. Bu amaçla lojistik sektöründe faaliyet gösteren önemli firmalara ait staj imkanları ve başvuruları hakkında bilgiler paylaşmak istedik.
Yazı  21 adet lojistik firmasının staj bilgilerini içermektedir. Firmalara ait staj bilgilerinin özetine ve başvuru için gerekli linklere erişebileceksiniz..
İşte lojistik firmaları ve staj bilgileri:
Omsan Lojistik
Kış dönemi lise stajyerleri için;
Ticaret ve Meslek Liseleri ile iletişime geçilerek, ihtiyaç duyulan bölümler için öğrenci talepleri yapılmaktadır. Stajı zorunlu olan ve okullar tarafından yönlendirilen öğrenciler ile mülakat görüşmeleri gerçekleştirilmektedir. Görüşmeler sırasında uygulanan Dikkat Testi’nde belli bir ortalamanın üstünde başarı gösteren adaylar ile tekrar iletişime geçip sürecin olumlu olduğu bilgisi verilmekte ve sonrasında staj günleri ve tarihleri belirlenmektedir.
Yaz dönemi üniversite stajyerleri için;
Üniversitelerde düzenlenen Kariyer Günleri’nde bizimle paylaşılan ve stajyerbasvuru@omsan.com.tr adresine gönderilen başvurular değerlendirilmektedir. Yaz dönemi için staj başvuruları 15 Nisan tarihine kadar kabul edilmektedir.
Üniversite stajyeri değerlendirme kriterleri :
• Ders notlarının C’nin altında olmaması
• Zorunlu staj gün sayısı
• Üniversite tarafından SGK girişinin yapılıp yapılmadığı
• Mülakat sırasındaki izlenimler
• Dikkat testi uygulaması sonucu
Borusan Lojistik
Borusan Lojistik’de kısa dönemli stajyer kabulleri yaz döneminde gerçekleşmektedir. Kış dönemi için ise tüm yıl boyunca Borusan Lojistik’de staj yapabilecek öğrencileri departman talepleri doğrultusunda kabul etmekteyiz. Stajyer adayları İnsan Kaynakları ve ilgili fonksiyon temsilcisi tarafından görüşmeler yapılarak değerlendirilir. Stajlar için öncelik okulları tarafından zorunlu stajı olan adaylara verilir.
Staj başvurularınızı Açık Pozisyonlar bölümünden yapabilirsiniz.
Arkas Lojistik
Arkas Holding ve bağlı şirketlerinde Ticaret / Endüstri Meslek Lisesi ve üniversite öğrencilerine staj olanağı sağlanır. Üniversite, Yüksekokul, Teknik Lise, Endüstri Meslek Lisesi gibi öğretim kurumlarında öğrenim gören ve staj yapmakla yükümlü öğrencilerden başarılı olanlarına, staj yapma olanağı vermek, staj süresince öğrencilerin performanslarını izlemek ve üstün performans gösteren öğrencileri, öğrenimleri sonunda, Arkas Holding ve çatısı altındaki şirketlerimize kazandırmak, sistemin temel amacıdır.
Bu amaç doğrultusunda şirketler, istedikleri stajyer sayısını ve bu stajyerlerde kendi çalışma koşullarına göre belirledikleri özellikleri Holding İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bildirirler. Bu çerçevede:
Üniversite Öğrencileri başvuruları Nisan ayı itibarı ile kabul edilir ve yaz aylarında tam zamanlı (16 Haziran -15 Eylül) staj programına alınabilirler.
Ticaret / Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri başvuruları ise, Ağustos ayı itibari ile başlayıp söz konusu akademik yılın sonbahar-ilkbahar sömestrleri süresince (15 Eylül-14 Haziran) staj programına alınabilirler.
http://www.arkas.com.tr/pages/insan_kaynaklari/insan_icerik.html
Ekol Lojistik

Ekol’e yapılacak iş başvuruları, başvuru formu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Staj ve yarı zamanlı çalışma başvuruları için de aynı form kullanılabileceği gibi, kariyer portalları üzerinden ihtiyaç duyulan pozisyonlar için ilanlar takip edilebilmekte ve ilgili pozisyona iş başvurusu yapılabilmektedir.
Ekol bünyesindeki her pozisyon için, pozisyonun gerektirdiği nitelikler ve yetkinlikler tanımlanmıştır. İşe alımlarda, adaylarda tanımlanan bu nitelik ve yetkinlikler aranmaktadır. Başvuruda bulunan uygun adaylarla yetkinlik bazlı görüşme yapılmakta; kişilik envanteri, yabancı dil sınavı ve genel yetenek testi uygulanmaktadır. Bu değerlendirmelere göre uygun görülen adayların ilgili bölüm yöneticisi ile ikinci görüşme yapmaları sağlanmaktadır.
Yapılan değerlendirme ve görüşmelerin sonucunda olumlu bulunan adaya, İK Seçme Yerleştirme & Gelişim Değerlendirme Merkezi tarafından iş teklifi yapılmaktadır. Ekol ailesinin tüm üyelerinden organizasyonel bağlılık, takım çalışması bilinci, yüksek başarma arzusu ve müşteri odaklılık beklenmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder