ad

se

20 Mart 2012 Salı

Android Uygulama ve Oyunlarını Bilgisayarda Çalıştırma: Yeni BlueStacks App Player

Android uygulamalarını ve oyunlarını bilgisayarda çalıştırmak için geliştirilen BlueStacks programını ve kullanımı şuradaki yazımızda detaylı olarak anlatmıştık. 

Fakat, gelen olumlu tepkiler ve CES 2012′de alınan ödül üzerine BlueStacks App Player daha da geliştirildi ve Beta olarak yayınlandı. Artık, Android’deki 450,000 uygulama ve oyunu bilgisayarınızda çalıştırabileceksiniz, üstelik Türkçe dil desteği de mevcut…

BlueStacks, Android ve Android kullanıcıları için büyük bir ihtiyacı aslında uzun zaman önce farketmiş, Android uygulamalarını PC’de çalıştırma konusunda; BlueStacks App Player adındaki programı için geliştirmelere başlamıştı. Daha önce yayınlanan Alpha versiyonundan sonra; CES 2012 (Tüketici Elektroniği Fuarı 2012) ‘de BEST of CES 2012 ödülünü almıştı. Bugün itibariyle kararlı BlueStacks App Player Beta sürümü resmi olarak yayınlandı.

Düşünsenize; Angry Birds Space oyununu Windows işletim sistemli bilgisayarınızda tam ekran olarak oynadığınızı; kulağa oldukça hoş geliyor değil mi?. BlueStacks’in yeni LayerCake patent teknolojisi sayesinde; Android uygulama ve oyunlarını, ARM cihazlarda çalışıyormuş gibi sorunsuz şekilde kullanabiliyor ve oynayabiliyorsunuz.

Yeni BlueStacks App Player ve Kurulumu


1-) Öncelikle BlueStacks‘in resmi sitesi üzerinden şuradaki kurulum dosyasını indiriyoruz.
2-) BlueStacks App Player’ı indirdikten sonra bilgisayarımıza normal bir şekilde kuruyoruz ve kurulum bittikten sonra; bilgisayarımızın ekranının üstünde direk olarak BlueStacks App Player widget‘ı beliriyor. Bu widget’ın içinde anlaşmalı olarak Angry Birds, Fruit Ninja, Evernote gibi birçok uygulama yüklü olarak geliyor.

Android Uygulama ve Oyunlarını Bilgisayarda Çalıştırma: Yeni BlueStacks App Player
Kurulum işlemleri bu kadar.


Yeni Android Uygulama ve Oyunlarını Yükleme
BlueStacks App Player ile birlikte sanal bir Android cihaza sahip oluyorsunuz aslında. Bu sayede tüm oyunları tam ekran olarak sorunsuz bir şekilde oynayabiliyor, Facebook gibi sosyal ağ uygulamalarınıkullanabiliyor, müzik dinleyebiliyor ve hatta WhatsApp Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarınıkullabiliyorsunuz.

Android Uygulama ve Oyunlarını Bilgisayarda Çalıştırma: Yeni BlueStacks App Player
Android uygulama ve oyunlarını indirmek için BlueStacks’de 2 seçenek bulunuyor:

1-) Eğer varsa sahip olduğunuz Android cihazın bağlı olduğu hesap ile giriş yaparak, Google Play Store’dan satın aldığınız uygulamaları yükleyebiliyorsunuz.
Android Uygulama ve Oyunlarını Bilgisayarda Çalıştırma: Yeni BlueStacks App Player
2-) Eğer herhangi bir Android cihazınız yoksa direk olarak programın sunduğu resmi marketler üzerinden uygulama ve oyun indirebiliyorsunuz. Bu marketler: Amazon App Store, GetJar ve 1Mobile Market.

Android Uygulama ve Oyunlarını Bilgisayarda Çalıştırma: Yeni BlueStacks App Player
Bu marketler üzerinden kolaylıkla uygulama ve oyunları tıpkı Androdi cihazınızdaymışsınız gibi indirebilir, oynamaya başlayabilirsiniz.

BlueStacks ile Skitch uygulaması üzerinden resim dünzeleme ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

BlueStacks ile Android uygulama ve oyunlarını bilgisayarınızda çalıştırmayı bizzat denedik ve oldukça başarılını olduğunu söylemek istiyoruz. Örnek olarak; Angry Birds ve Fruit Ninja oyunlarını denediğimizde; tam ekran olarak bu oyunları bilgisayarınızda oynamak oldukça zevkli. Bilgisayarınızın işlemcisi ile alakalı olarak da BlueStacks’in çalışma performansının farklılık gösterebileceğini hatırlatalım.

Kaynak ve daha fazlası için - Androidhttp://adf.ly/A9sFN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder