ad

se

31 Aralık 2013 Salı

Gıda Bakanlığı Taklit ve Tağşiş Yapan Bal,Et,Süt,Yağ,Kahve,Takviye Gıda Üreten Firmaları Teşhir Etti

Sağlık Bakanlığı, sahte ve katkılıları tek tek açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptıkları tespit ettiği 43 firma ile 52 parti ürünün adını açıkladı.
Bakanlığın internet sitesindeki duyuruya göre, süt ürünleri üretimi yapan 14 firmanın 16 parti ürününde, et ürünleri üreten 12 firmanın 13 parti ürününde, takviye edici gıdalar ve kahve üreten 9 firmanın 9 parti ürününde, bal üreten 6 firmanın 10 parti ürününde, bitkisel yağ üreten 1 firmanın 3 parti ürününde, bulgur üreten 1 firmanın 1 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi.
Bakanlığın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı bildirildi.
Ayrıca, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince, laboratuvar sonucuyla taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmünün yer aldığı anımsatıldı.
Bulgur
Firma AdıÜrün Adı                                                                Marka        Parti/ Seri No
Güney Gıda Tic.ve    
San.A.Ş /Adana
Pilavlık Bulgur(Yapay Gıda Boyası Tespiti)H.Kalender Pütün           05.2013



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder