ad

se

3 Ekim 2024 Perşembe

Tarım ve Orman Bakanlığı Yeni Sistem Taklit Tağşiş listesi 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğinin temin edilmesi ve güvenilir gıdanın takibi sağlamak için  Çiftlikten/Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Prensibi ile gıda zincirinin her aşamasını kapsayan bütüncül yaklaşımla gıda güvenilirliğine yönelik gerekli yasal altyapı oluşturdu. 

Bakanlık yeni sitesi: https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/gkd  üzerinden sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ve  taklit ve tağşiş yapılan gıdalar olarak analiz sonuçlarını anlık paylaşıyor. Her iki kategoride de ürün gruplarına göre listeyi görüntüleyebilirsiniz.
 


Tarım ve Orman Bakanı "eski sistemde; taklit veya tağşiş yapıldığı laboratuvar sonucuyla tespit edilen gıdalar ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdalar, altı aşamalı bürokratik bir süreçle yönetiliyordu.Kamuoyu duyurularında uzun aralıklar meydana geliyordu. Herhangi bir yayınlama periyodu yoktu ve toplu şekilde yayınlanmaktaydı. Yeni sistemde kamuoyu duyuruları anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşılacak" açıklamasını yaptı.