ad

se

13 Temmuz 2015 Pazartesi

X-ray Teknolojisi Meyvelerin Olgunluğunu, Kalorisini, Tatlığını,vb Söyleyebiliyor

Eshet Eilon'un meyve sınıflandırma makineleri, meyve hakkında ne kadar şeker,protein veya karbonhidrat içerdiği, ne derece olgun olduğu herhangi bir hastalık ya da mantar  ve bu zamana kadar sadece  ihracatçıların  tahmin edebileceği diğer bilgileri  de kontrol edebiliyor.  


                                                          @www.eshet.co.il

Tamir; Sevk edilecek en ufak parça ürünü bile kontrol edip hızlı şekilde sınıflandıran ve alıcılara ne aldığı konusunda garanti veren böylece malın standartlara uymamasından dolayı iade problemini engelleyen ilk hızlı sınıflandırma makinesi olduğunu açıkladı.

Günümüz piyasalarında sadece bir parça meyve bile 10.000'lerce dolar satış kaybına yol açabilir. 

İhracatcılar için en büyük sıkıntı Aspergillus niger denen mantardır.  Sebze ve meyvelerde siyah küf olarak belirir. Fungal etmen, olgunlaşmamış ve çatlamış meyvelerde hastalık oluşturmaktadır. Özellikle hurmanın iç kısmına yerleştiğinden satıcı da her hurmayı açıp kontrol edemez bu yüzden kaliteyi belirleyebilmek için genellikle sevkiyata gidecek mahsülden örnekler alırlar.  Bizim sistemimizle makineden geçen her ürünü kontrol edebilirler. Spekt dışı ürün geçtiğinde alarm sesi kullanıcıyı uyaracaktır. Bu sayede çiftçi ve satıcı ürününden emin olup, kontamine olmuş  ürünlerden dolayı kayıp yaşamayacaktır.

Makineler sadece meyve,sebze değil et,balık,vb  gıdalar için de kullanılabilmektedir.

Salatalık için  makinenin videosunu izlemek için Tıklayın

Konunun tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder